måndag 17 maj 2010

Allergisk reaktion?

Jag har nu en gång för alla lärt mig att jag helt enkelt inte tåler vin - varken vitt eller rött. Jag blir fysikt sjuk. Jag kan inte vara uppe. Jag kallsvettas, kräks och har vad jag tror är ett migränanfall.

"Hahaha" tänker säkert du. "Det är ju en klassisk bakfylla!"

Njae, se det tror inte jag. Jag har testat flera gånger, alltid med samma resultat.

Se exemplen nedan:
(Båda kvällarna samma "berusningsgrad".)

En kväll: vitt och/eller rött vin (ja, jag hinkar vatten till) - sängliggande till tre-fyra på eftermiddagen dagen efter med en grym migrän. Inga värktabletter hjälper.

En kväll: öl, cider och irish coffee (utan att dricka en enda droppe vatten till) - uppe tidigt på morgonen dagen efter och leker med Skutt och är hur pigg som helst hela dagen. Inga värktabletter behövs.

Finns det någon mer som tvingats inse att livet med rött och/eller vitt vin kanske är förbi? Vad dricker man istället...? Finns det något (helst rött) vin som inte leder till dessa vedervärdiga efterdyningar? Finns det några andra tips och trix dela gärna med dig!

1 kommentar:

  1. Jag vet inte, men jag vet att vin som innehåller höga halter av taniner är big no-no om man har lätt att få migrän. Blir du rosig om kinderna av ett rött vin, drick det inte!
    Kram!

    SvaraRadera