tisdag 11 maj 2010

Tommee Tippee vs. Esska

Jag läste i tidningen HD/NST om ett gift i plast, Bisfenol, som bland annat finns i nappflaskor. Jag blev naturligtvis orolig för det kanske finns i Skutts nappflaskor. Bisfenol är hormonstörande och kan tydligen påverka vår fortplantningsförmåga och bidra/leda till allvarliga sjukdomar. Det är väldigt obehagligt att veta att denna info inte fanns när Snobben var liten, jag vet ju inte vad hennes flaskor innehöll för gifter...

Så jag kikade runt på nätet för att se vad som står om Skutts märke - Tommee Tippee och fann detta (puhhhh) på en svensk sida:

Tommee Tippee:s hemsida framgår det också.

Det som var mest förvånande i artikeln i NST/HD var vad Torbjörn Holm, Esska:s platschef i Lidköping sa:.

"Nappflasktillverkaren Esska, med 60 procent av den svenska marknaden, välkomnar ett förbud. Ungefär 70 procent av företagets nappflaskor innehåller i dag bisfenol, resten är bisfenolfria.

- Vi har inga som helst problem att gå över till nappflaskor utan bisfenol. Vi har ju redan sådana flaskor i sortimentet, säger Torbjörn Holm, företagets platschef i Lidköping."

Min fråga är - om det nu inte är några som helst problem att bara tillverka bisfenolfria flaskor, varför i himmelens namn gör de då inte det?!

Grrrr.

1 kommentar:

  1. Herregud! Man blir ju mörkrädd. Vilka (fult ord) AS! Kram riKan

    SvaraRadera