tisdag 1 juni 2010

Ger besk eftersmak

Vad anser ni att svaret på ekvationen nedan är:
Israels låååångvariga ockupation av Palestina + det senaste av Israel kraftigt övervåld på internationellt vatten mot fredlig förnödenhetskonvoj på väg till Gaza = X

Ska X vara =
att det är helt ok att även i fortsättningen få skicka skönsjungande kvinnor och män från ovan nämnda land att delta i Eurovisions schlagerfestivalen.

Eller ska X vara =
att Israel inte har jäkla dugg i musiktävlingen (eller någon annan kul aktivitet) att göra så länge de ockuperar palestinsk mark.

Hur är tankegången egentligen?
Har länder i Europa som ägnar sig åt ockupationer, sanktioner och andra krigshandlingar rätt att vara med på roliga, av media uppmärksammade happenings tillsammans med resten av Europa? Vill vi synas med dem? Är inte det lite (läs mycket) pinsamt att bli sedd tillsammans med sådana länder?

Visst borde det vara självklart att vi ska markera att man inte får vara med på några kuligheter om man sysslar med dumheter?

Nu är det som att vi skulle acceptera pennalism på våra skolor och dessutom låta den värsta pöbeln få plats i rampljuset och chans att vinna fina priser, mediatid och folkets jubel.


Nä, jag säger som Doktor Dängroth "Jag är skeptisk".

3 kommentarer:

  1. Besk eftersmak o magont av detta,Gaza i magen!

    SvaraRadera
  2. Hemskt e det, men vi får inte glömma att det finns säkert massor med israeler som inget hellre vill att det ska va fred o vill leva tillsammans med palestinier mm. Netanyahu (fd kommandosoldat) är ju inte känd som en som viker undan, + USA i ryggen så kan man ju göra vad man känner för. Sen har ju palestinierna + olika falanger (ivrigt påhejade av dom flesta arabländer) mm, inte precis legat på latsidan med självmordsbombningar o raketattacker. Men som vanligt är det civilbefolkningen på båda sidor som får lida... så sluta nu!

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Björn: SLUTA NUUUUUU!

    SvaraRadera