fredag 23 april 2010

Vår dag

Efter att Lille Skutt och jag vilat ut oss ordentligt (genom att sova till 9.20) har vi nu avnjutit en lång och behaglig frukost. Jag med ett stort glas kaffe och mjölk samt en smörgås. Skutt sög som brukligt är upp den mesta näringen genom fingrarna. Han bör ha fått i sig näring motsvarande en halv banan och en limpsmörgås med smör och ca 1dl mjölk.

Medan jag nu kollar av min jobbmail möblerar han om åt mig (bilder på hur det brukar se ut finns i ett tidigare inlägg). Emellanåt kommer en fin låt på radion och då släpper han det han håller på med och dansar lite och när han är trött på inredning och dans klär han ut sig (dvs. hänger allt av tyg som han får tag i runt nacken - senilsnören, kökshanddukar, sjalar).

Jag funderar på vad han kommer att bli när han blir stor.

Om en stund ska jag ta den stora dammsugaren och han sin lilla för vi ska göra fint i huset inför helgen. Vi har bytt städdag från fredagar (det är ju min och Skutts dag, då ska vi inte ha någon städerska här- hur trevlig hon än är) till onsdagar (som fram till ändringen var ingens dag) därför har det blivit ett litet glapp innan städerskan kommer nästa gång. Det var längesedan jag städade sist så jag hoppas jag minns hur man gör... ;-) Fast Skutt kan säkert visa mig annars, han är en hejare på dammsugare.

Därefter är det lunchdags och sen hoppas jag Skutt blir lite trött och vilar en stund. Under tiden packar jag ner vad vi behöver och gör mig i ordning inför Hemban.

Sen blir det promenad och lek och gungning. Därefter blir det ännu mer promenad som slutligen leder fram till After Business med jobbet.

Som sagt tidigare - det är en sann förmån att bo i ett land med betald föräldraledighet. Därför vill jag passa på att säga - tack mamma och pappa för att ni tog beslutet att familjen skulle flytta hem igen från Schweiz. Vem vet hur den här fredagen annars hade sett ut. Den hade så klart kunnat vara hur bra som helst men...

..jag vet i alla fall med 100% säkerhet att jag inte haft förmånen att få mitt hem omöblerat av en uppklädd dansande Lille Skutt.

*kärlek*

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni har det! Miiiorot :)

    SvaraRadera
  2. Skicka hit han, behöver få städat, går det bra att betala i mantlar? : )

    SvaraRadera