tisdag 6 april 2010

Ordning i leden

Här kommer en uppdatering av tiden från den 25/3 --> idag:

25:e
Hemma med en sjuk Lille Skutt och en dödssjuk man (försöker undvika att lyssna på ljuden. Går sådär). Jag närvarar på utvecklingssamtal för Snobben med henne, hennes pappa och hennes mentor - jag via högtalartelefon, sittande på hallgovlet med gnällig Skutt. En ny erfarenhet.
26:e
Mannen kräker inte längre. Tack och lov. Jag är föräldraledig (och utmattad). Snobben kommer till oss, ljuvligt! Har längtat (som vanligt).
27:e
ÖSREGN, vi hoppar över(!) Snobbens ridning. Betalar räkningar istället. Kul. Ju. Är kanske på ICA MAxi.
28:e
Mental meltdown. Minns inte. Troligtvis på ICA Maxi.
29:e
Semester. Mannen fixar och donar ute, vi ställer utemöbler på plats. Är helt säkert på ICA Maxi. Är på Jysk och köper trägårdsmöbelsskyddsöverdrag.
30:e
Semester. Gör vårfint i uterummet. Våren syns lite dåligt bara. Brrrr... Syr upp gardiner, bryter 2 nålar (svär båda gångerna). Kan ha varit på ICA Maxi.
31:e
Semester. Blir en FENA på att lägga ut saker på Blocket. KUL! Ska sälja av en massa saker. Senare samma dag, säljer ett stort partytält. Skulle haft Blingoparty men fick ställa in. Var inte på ICA Maxi (tror jag).
1:e (april alltså)
Semester. Lägger in ännu fler annonser på Blocket. Barnkläder, skor - inget kommer undan! Moahhhhh!!!
2:e (ja, fortfarande april alltså)
Svärfar fyller 70 (snart) och firar idag (hann en runda till ICA MAxi innan). God mat, många barn och trevligt prat. Utdelning av trädgårdsprylar till sönerna med familj. Flytt från stora villan om nån månad. Efter kalas: Snobben --> sin pappi = jag saknar redan... Vi andra ölade (inte Lille Skutt naturligtvis) lite hos J&F innan hemgång och nattning av en styck Skutt. Sålde en Crosstrainer. :-) Som den barmhärtige samarit jag är var jag även inne hos rara grannarna och insallerade om deras Boxer. Lite vin senare: Ner ner ner nerför backen ner. (med en Campari i cykelkorgen). Jag fryser ihjäl det är så kallt utanför Sys trapp. Inser att jag inte är blond och att MM står för just MM och inget annat. Cyllar över, gömmer Campan i en buske och intar stället. En shot, en halv öl och en massa babbel senare, ner med Campan i cykelkorgen och trampning hemåt. Strax därefter: Zzzzzzz! PS: en långfredag! DS
3:e ( JAAA, APRIL!)
Zzzzzz... Visst faen, det är jag som ska ta Skutt. (Mannen jobbar.) Alltså, upp och leka med Lille Skutt. Tjoho! (Aj min skalle) Shit! Vi ska ju på påskmiddag klockan 15.00. (Aje vad det dunkar...) 10 min senare: Oh hel..te! Jag ska ju ha med mig en såndäringa sillatårta och en burk hjemelaved sill, som inte finns - ännu. (Dunk dunk dunk!) Kör igång med en dubbel Treo. Gör en fin tårta. Gör en god lergökasill. Leker med Lille Skutt. Är en god mor. (DUNK DUNK DUNK). Somnar 30 sek efter Lille Skutt somnat sin middagslur. Senare: Tar oss ner till kalas med akademisk pricksäkerhet, för att inse att kalaset börjar klockan 16. Bistår under tiden i köket. Äter sedan gott och dricker öl/snaps för att få lova att sjunga(?). Avslutar med Millenium och längtar till nästa dag - en dag utan huvudvärk - förhoppningsvis.
4:e (MEN VA F....! A P R I L !!!)
Mannen jobbade på ICA Maxi sha la la lala! Vi åkte till ICA Maxi Sha la la lalala! När vi kom hem tittade jag och Lille Skutt på när mannen gjorde 92 köttbullar (jo, vi räknade dem, fast Lille Skutt fick det bara till 4). Vi åt några av dem tillsammans med kokt potatis, lingon och sås lite senare. Deckade med gott samvete framför burken.
5:e (jag ger upp....)
Tack snälla rara A&E för omtanken och möjligheten till en festlig stund! Vi är jätteglada för gåvan vi fått av er! På annandagen körde vi därför fulla av förväntan till M:s Gästgiveri och löste glatt in vårt presentkort. Skånsk äggakaga med stekt fläsk och rårörda lingon, visst låter det gott!! Det trodde vi med men tyvärr fick vi kanske den fetaste middag vi någonsin ätit. Åh, det var så synd på den goda smaken som formligen drunknade i allt fettet. det var riktigt synd att låta så god mat förfaras på det viset kände vi. Men tusen tack ändå, A&E - för vilken mysig eftermidag det blev! Av olika orsaker valde vi att ta kaffet hos mamma och B för att sedan åka hem och göra en lyxig köttfärssås på 1,7 kg kött. Nu behöver vi inte laga mat på hela veckan! Skönt att slippa få in matlagningen i logistiken. Det är snärjigt så det räcker redan. Avrundade kvällen med Boston Teaparty. I morgon börjar jobbet igen! Längtar!

Peace out.

2 kommentarer: